Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PROGRAM TEHNIČNE POMOČI IN SODELOVANJA

Program tehnične pomoči in sodelovanja je najobsežnejša in najzahtevnejša oblika sodelovanja med državami članicami in IAEA, saj takšno sodelovanje predvideva precejšnja finančna sredstva in intenzivno strokovno sodelovanje držav članic. Program skupno oblikujejo države članice in sekretariat IAEA.

 

Program tehnične pomoči in sodelovanja se praviloma izvaja v dvoletnih ciklih, izjema je bil cikel 2009-2011, ki je trajal tri leta.

 

Program tehničnega sodelovanja in pomoči se pripravlja, ocenjuje, izvaja in vrednoti v skladu s statutom IAEA, strategijo tehničnega sodelovanja Technical Cooperation Strategy (GOV/INF/824) in še nekaterimi drugimi dokumenti IAEA. 

 

Omenjeni program obsega naslednje sklope:

- nacionalni projekti,
- regionalni projekti,
- medregionalni projekti.

 

Sodelovanje pri projektih programa tehnične pomoči in sodelovanja pomeni izobraževanje in izpopolnjevanje strokovnega znanja (udeležba na tečajih, delavnicah oz. sestankih; znanstveni obiski in štipendije), prenos znanja ekspertov in ekspertskih misij, dobava opreme.